Newsflash
Știri

O săptămână pentru inima ta

de Dr. Maria DRAGOTĂ - oct. 14 2014
O săptămână pentru inima ta
   La iniţiativa World Heart Federation, din anul 2000, la 29 septembrie este marcată Ziua mondială a inimii. În acest an, accentul este pus pe crearea unor medii sănătoase pentru inimă şi reducerea riscului cardiovascular. Se ştie că cel puţin 80% din morţile premature prin boli cardiovasculare pot fi evitate dacă factorii de risc majori – consumul de tutun, dieta nesănătoasă, lipsa de activitate fizică, consumul dăunător de alcool – sunt controlaţi. Locurile în care trăim, muncim şi ne petrecem timpul liber nu trebuie să ne crească riscul de boală cardiovasculară.
   Cu acest prilej, la sediul Ministerului Sănătăţii, Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie (SRC) şi Forumul Naţional de Prevenţie au organizat o conferinţă de presă, la care au participat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, conf. dr. Ioan Mircea Coman, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Gabriel Tatu Chiţoiu, viitorul preşedinte al SRC, şi prof. dr. Dragoş Vinereanu, preşedintele Comisiei de cardiologie a  MS. Au fost subliniate importanţa şi necesitatea finanţării prevenţiei primare, care salvează vieţi pe termen lung şi este cost-eficientă, a creării de politici sanitare şi implementării de programe în domeniu. Au fost trecute în revistă programele naţionale ale Ministerului Sănătăţii – de tratament intervenţional al infarctului miocardic acut şi de prevenţie secundară a morţii subite, la care se adaugă cel care va fi lansat în curând, ce va finanţa tratamentul trombolitic şi procedurile de neuroradiologie intervenţională la pacienţii cu AVC acut. Acestea sunt completate de programul derulat de CNAS, pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare prin proceduri de cardiologie intervenţională, chirurgie cardiovasculară şi vasculară.
   În perioada 28 septembrie – 5 octombrie, în ţară este organizată Săptămâna inimii, campanie ce atrage atenţia asupra riscurilor apariţiei bolilor cardiovasculare, informează, conştientizează şi facilitează accesul la un stil de viaţă sănătos, sub chemarea: „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?“. În zeci de oraşe vor fi organizate campanii de informare, activităţi sportive (cros, maraton, ciclism etc.) şi întâlniri cu specialiştii. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe