Newsflash
Știri

O secție de pediatrie din cadrul INSMC va fi renovată din donații

de Dorina Novac - dec. 28 2020
O secție de pediatrie din cadrul INSMC va fi renovată din donații

Asociația Zi de Bine a anunțat că intenționează să renoveze complet o secție de pediatrie din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Pe lângă cauzele ONG-urilor partenere curatoriate lunar, Asociația Zi de Bine prezintă proiectul său propriu: #Curățenie&Culoare pentru Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

Asociatia Zi de Bine x INSMC

Potrivit unui comunicat de presă, acesta constă în reamenajarea unei importante secții din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București - secția de pediatrie IV – boli digestive, pentru care este necesar un buget de 210.000 de euro.

Reprezentanții asocieției spun că vor fi renovate cabinetele medicale, saloanele, băile și spațiile comune, iar ambulatoriul INSMC va fi dotat cu aparatură necesară fiecărui cabinet în parte.

„Pentru noi, sfârșitul anului acesta nu reprezintă un capitol încheiat, ci un nou început. După proiectul #scutpentruspitale în care am reușit să aprovizionăm peste 100 de spitale din țară în plină pandemie, după proiectul #ziddebine în care am transformat un perete chiar din curtea INSMC într-o pictură murală menită să aducă putere și alinare copiilor care sunt internați aici, iată că acest proiect va aduce un BINE și în interior. Vrem să aducem #Curățenie&Culoare!”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Din suma totală de 210.000 euro, pentru reamenajarea secției de pediatrie vor fi alocați 150.000 de euro, iar restul de 60.000 de euro vor asigura dotarea ambulatoriului INSMC cu toată aparatura necesară fiecărui cabinet.

Citește și: Melania Medeleanu: „Binele poate fi sărbătorit oricând. Poți schimba viața unui om”

Organizatorii au subliniat că secția de pediatrie IV este formată din 6 saloane cu câte 3 paturi dedicate mamelor, plus 3 paturi pentru copii, 4 rezerve, un cabinet dedicat șefului de secție, 2 cabinete pentru asistente, o magazie și 2 holuri. Suprafața totală a spațiului ce urmează să fie renovat este de 531 mp.

„Ne dorim foarte mult să aducem secția noastră la standardele actuale prevăzute în normativele privind organizarea secțiilor de pediatrie. Aici tratăm în fiecare an aproximativ 1.500 de pacienți. Ne dorim ca echipa medicală să le ofere îngrijirile atât de necesare, în cele mai bune condiții”, a declarat Mirela Covacesc, șef secție Pediatrie IV, medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului.

Banii strânși de Asociația Zi de Bine vor fi folosiți pentru întreg procesul de renovare, de la demontarea obiectelor existente, la montarea tapetului tarkett, zugrăvitul cu lavabilă albă Apla antibacteriană, înlocuitul prizelor, întrerupătoarelor și caloriferelor din saloane (inclusiv realizarea racordurilor), realizarea instalațiilor în băi.

De asemenea, Asociația își propune să achiziționeze și mobilier nou pentru fiecare încăpere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe