Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O treime dintre bucureșteni s-au vaccinat anti COVID

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 11 mai 2021, ora 12:26

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că rata de acoperire vaccinală în Bucureşti este de aproximativ 33,8% din populaţia rezidentă.

Valeriu Gheorghiţă a precizat marți, într-o conferință de presă, că în București, la populația de peste 16 ani, rata de acoperire vaccinală anti-COVID este de 40%.

Valeriu Gheorghita
Sursă imagine: Guvernul României // Facebook

„Aș vrea să fac o precizare: populația la care facem referire este populația rezidentă, așa cum este raportată de către Institutul Național de Statistică, așa încât datele la zi: pentru București avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populația rezidentă, și dacă eliminăm populația sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de față în București de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună și cred că acest lucru, cel puțin parțial, explică și evoluția favorabilă a pandemiei la nivel național”, a menționat medicul militar.

Județele cu cele mai multe persoane imunizate:

 • În județul Cluj rata de acoperire vaccinală este de 30,2%, iar la populația eligibilă (peste 16 ani) de 35,7%. În municipiul Cluj-Napoca rata de acoperire vaccinală este de 40%;
 • În județul Sibiu rata de acoperire vaccinală este de 23,7%. Pentru populația eligibilă mai mare de 16 ani - 28,9%;
 • În județul Brașov – 23,65% rata de acoperire vaccinală a populației rezidente (28,8% pentru populația eligibilă, peste 16 ani);
 • În județul Timiș – 23,41% (27,8% pentru populația eligibilă);
 • În județul Constanța – 22,6% (27,38% pentru populația eligibilă).

Valeriu Gheorghiță a mai subliniat că în perioada 14-16 mai, la nivel național, cu sprijinul și cu implicarea directă a universităților de medicină și farmacie, se vor organiza alte evenimente de tip maraton de vaccinare în Municipiul Cluj-Napoca, în Târgu Mureș, în Iași, în Constanța și de asemenea se organizează astfel de evenimente și în alte municipii și orașe precum Ploiești, Petroșani, Mehedinți.

„Toate aceste evenimente până la urmă denotă responsabilitatea corpului medical, denotă solidaritatea și atât a instituțiilor medicale, cât și a reprezentanților autorităților locale. Cu toții ne dorim, evident, atingerea unui număr cât mai mare de persoane vaccinate la nivelul comunităților noastre”, a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Etichete: rata de acoperire vaccinala populatia rezidenta vaccin anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.