Newsflash
Știri

O unitate mobilă ATI cu 12 paturi, instalată la SJU Pitești

de Dorina Novac - iul. 29 2020
O unitate mobilă ATI cu 12 paturi, instalată la SJU Pitești

Cea de a patra unitate mobilă de terapie intensivă a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, în condiţiile în care în Argeş nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă.

Potrivit Consiliului Județean Argeș, unitatea este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.

unitate mobilă ati
Sursă imagine: Departamentul pentru Situații de Urgență

 

„Creșterea accelerată a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 a generat o supraaglomerare a secțiilor de ATI din județ, fapt ce a dus la ocuparea în totalitate a numărului de paturi de terapie intensivă”, transmite sursa citată.

unitate mobila ati 2

Astfel, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, autoritățile județene au solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență o unitate de terapie intensivă mobilă pentru a crește capacitatea și a putea îngriji bolnavii critici, care au nevoie de asistență medicală de specialitate în regim de ATI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe