Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O viaţă într-o carte

Viața Medicală
Dr. M. N. vineri, 27 septembrie 2013
Marius Barnard este prezent din nou în România, de data aceasta, cu o carte autobiografică. Născut în 1927, în Africa de Sud, el a făcut parte din echipa condusă de fratele său, Christian Barnard, care a efectuat primul transplant cardiac, în 1967. Are şi o contribuţie majoră în dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare în ţara noastră.
Prima carte autobiografică a sa – Defining Moments – a fost tradusă acum în româneşte de o echipă de medici – Daniel E. Constantinescu, Anca Constantinescu, Andrei Constantinescu, Mihaela Fărcaş şi Martin S. Martin – care l-au cunoscut nemijlocit, cu prilejul vizitelor sale la Clinica de chirurgie cardiovasculară de la Fundeni, şi au operat cu vestitul chirurg. Cartea cuprinde relatarea primului transplant cardiac, dar şi etapa „românească“ a biografiei lui Marius Barnard. Cititorii vor descoperi însă mult mai mult decât o carte despre viaţa unui medic, reprezentant ilustru al chirurgiei cardiace.
    Volumul Momente-cheie dintr-o viaţă în slujba binelui, scris de Marius Barnard şi Simon Norval, apărut la Editura Humanitas, va avea parte de o triplă lansare: pentru cei aflaţi în Bucureşti, marţi, 1 octombrie, la Librăria Humanitas Cişmigiu, precum şi pentru specialiştii în domeniu, reuniţi în cadrul Congresului Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară, la Iaşi, între 26 şi 29 septembrie a.c., şi al Congresului Naţional de Cardiologie, ce va avea loc la Sinaia, în perioada 3–5 octombrie a.c.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.