Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Obiceiurile alimentare ale românilor

Viața Medicală
Dr. T. G. vineri, 29 iunie 2012

     Potrivit unui studiu recent dat publicităţii de Isra Center, 64% din români şi-au menţinut greutatea constantă în ultimul an, în timp ce 11% au slăbit, iar 23% s-au îngrăşat. Evaluarea greutăţii în funcţie de indicele de masă corporală arată că jumătate dintre locuitorii din mediul urban au greutate normală, o treime sunt supraponderali, iar 12% suferă de obezitate. Rezultatele studiului arată că din punctul de vedere a 45% din români,  consumul de fructe şi legume contribuie la o alimentaţie sănătoasă; alţi factori menţionaţi în acest sens au fost, în ordine, consumul de mâncare gătită (29%), respectarea meselor zilnice (27%), redu­cerea/eli­mi­narea consumului de carne/prăjeli/grăsimi (21%), alimentaţia variată şi elimi­narea/reducerea excesului de zahăr/sare/con­dimente (cu câte 14%). În privinţa meselor zilnice, 85% dintre români iau cina de fiecare dată, iar prânzul şi micul dejun – 78%, respectiv 58%; în schimb, 69% iau gustări între mese. În meniul săptămânal al concetăţenilor din mediul urban se regăsesc cel mai frecent ciorba (76%), produsele lactate (47%), cartofii prăjiţi/ piure (44%), supa (32%) şi salatele (30%). Studiul a fost realizat în primăvara anului 2011, pe un eşantion de 521 respondenţi, prin interviuri faţă în faţă.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC