Newsflash
Știri

Obiceiurile alimentare ale românilor

de Dr. T. G. - iun. 29 2012
Obiceiurile alimentare ale românilor

     Potrivit unui studiu recent dat publicităţii de Isra Center, 64% din români şi-au menţinut greutatea constantă în ultimul an, în timp ce 11% au slăbit, iar 23% s-au îngrăşat. Evaluarea greutăţii în funcţie de indicele de masă corporală arată că jumătate dintre locuitorii din mediul urban au greutate normală, o treime sunt supraponderali, iar 12% suferă de obezitate. Rezultatele studiului arată că din punctul de vedere a 45% din români,  consumul de fructe şi legume contribuie la o alimentaţie sănătoasă; alţi factori menţionaţi în acest sens au fost, în ordine, consumul de mâncare gătită (29%), respectarea meselor zilnice (27%), redu­cerea/eli­mi­narea consumului de carne/prăjeli/grăsimi (21%), alimentaţia variată şi elimi­narea/reducerea excesului de zahăr/sare/con­dimente (cu câte 14%). În privinţa meselor zilnice, 85% dintre români iau cina de fiecare dată, iar prânzul şi micul dejun – 78%, respectiv 58%; în schimb, 69% iau gustări între mese. În meniul săptămânal al concetăţenilor din mediul urban se regăsesc cel mai frecent ciorba (76%), produsele lactate (47%), cartofii prăjiţi/ piure (44%), supa (32%) şi salatele (30%). Studiul a fost realizat în primăvara anului 2011, pe un eşantion de 521 respondenţi, prin interviuri faţă în faţă. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe