Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Obiectiv îndeplinit: proporția vaccinaților împotriva COVID-19, în etapa 1, este de 89,2%

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 14 aprilie 2021, ora 10:00

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a prezentat ieri, 14 aprilie, informații despre personalul sanitar vaccinat în prima fază a campaniei.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 ( CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiță, a explicat ieri că personalul din sectorul sanitar stă foarte bine la capitolul vaccinare. 

vaccinare personal medical

„În ceea ce privește activitatea de vaccinare din prima etapă, am evaluat datele la acest moment, pentru că încă mai sunt persoane din etapa 1 care vedem, într-un procent mic, se vaccinează la acest moment, până la data de 12 aprilie s-au vaccinat cu doza 1, 291.812 persoane, respectiv 261.435 de persoane cu cea de-a doua doză”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă de marți.

El a adăugat că totalul dozelor inoculate este de 552.617 pentru persoanele din etapa 1.

„Luând în considerare raportările curente privind personalul din sectorul sanitar, aferent anului 2019 de la INS, proporția vaccinaților din etapa 1 este de 89,2%. Vă reamintesc, obiectivul Comisiei Europene este de peste 80% acoperire vaccinală în etapa I adresată personalului sanitar, ceea ce înseamnă un obiectiv îndeplinit pentru etapa I”, a mai spus președintele CNCAV.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: CNCAV valeriu gheorghita Valeriu Gheorghiță dr. Valeriu Gheorghiţă vaccinare personal medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.