Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Oficial ANMDM reținut de DNA

Viața Medicală
Monica GEORGESCU luni, 5 septembrie 2016
    La începutul săptămânii, vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Lazăr Iordache, a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție (DNA) sub acuzațiile de dare de mită și cumpărare de influență. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se menționează faptul că inculpatul i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de această instituție pentru modernizarea a două spitale. Sumele erau destinate construirii unei stații de epurare, respectiv dotării cu echipamente medicale a unităților spitalicești. La data de 28 aprilie 2016, Lazăr Iordache ar fi remis acestei persoane suma de 126.000 de lei pentru ca aceasta să își exercite influența asupra responsabililor din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare către acele spitale, arată procurorii DNA în ordonanța de reținere. Vicepreședintele ANMDM a fost reținut luni, 22 august, iar marți a fost adus în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
    Imediat după ce DNA a anunțat reținerea lui Iordache, Ministerul Sănătății a transmis un comunicat în care precizează că, în acest caz, denunțătorul este chiar „persoana cu funcție de conducere“ din minister, căreia i s-au oferit banii.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.