Newsflash
Știri

Oficial ANMDM reținut de DNA

de Monica GEORGESCU - sept. 5 2016
Oficial ANMDM reținut de DNA
    La începutul săptămânii, vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Lazăr Iordache, a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție (DNA) sub acuzațiile de dare de mită și cumpărare de influență. În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se menționează faptul că inculpatul i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de această instituție pentru modernizarea a două spitale. Sumele erau destinate construirii unei stații de epurare, respectiv dotării cu echipamente medicale a unităților spitalicești. La data de 28 aprilie 2016, Lazăr Iordache ar fi remis acestei persoane suma de 126.000 de lei pentru ca aceasta să își exercite influența asupra responsabililor din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare către acele spitale, arată procurorii DNA în ordonanța de reținere. Vicepreședintele ANMDM a fost reținut luni, 22 august, iar marți a fost adus în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
    Imediat după ce DNA a anunțat reținerea lui Iordache, Ministerul Sănătății a transmis un comunicat în care precizează că, în acest caz, denunțătorul este chiar „persoana cu funcție de conducere“ din minister, căreia i s-au oferit banii.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe