Newsflash
Știri

OMS caută soluţii pentru sporirea vaccinării anti-COVID în România

de Cristina GHIOCA - oct. 22 2021
OMS caută soluţii  pentru sporirea vaccinării anti-COVID în România

Creșterea ratei de vaccinare anti-COVID în rândul populaţiei vulnerabile este unul dintre obiectivele pentru care OMS și autorităţile române vor încerca să găsească soluţii în următoarele două luni.

p3_1Heather Papowitz, medic și expert în managementul situaţiilor de criză în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a sosit în România la începutul săptămânii pentru a sprijini autorităţile în gestionarea pandemiei de COVID-19. Ea va rămâne în ţara noastră două luni, timp în care va evalua situaţia din teritoriu și va face recomandări autorităţilor române.

„Această vizită este bazată pe colaborarea pe care guvernul României o are cu OMS. (...). Face parte din protocolul standard al organizaţiei ca atunci când într-o anumită ţară apare o situaţie de criză de sănătate publică, una crescătoare, (...) să-și intensifice prezenţa și sprijinul pe care îl acordă respectivei societăţi”, a declarat, luni, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Ţinte, probleme și strategii

Unul dintre subiectele vizate de Heather Papowitz și Andrei Baciu a fost găsirea celei mai bune modalităţi de transmitere a mesajelor corecte despre vaccinare în rândul populaţiei vulnerabile.

Rata mică de vaccinare în rândul acestei categorii este una dintre problemele identificate de reprezentanţii OMS, împreună cu reprezentanţii autorităţilor sanitare din România înainte de sosirea în ţară a expertului. O altă problemă o reprezintă diferenţele mari în acoperirea vaccinală de la un judeţ la altul, cele din nord-est și sud având o acoperire mai mică.

În următoarele luni, România își propune să vaccineze cu prima doză încă două milioane de persoane, astfel încât, până la finalul anului, să se ajungă la imunizarea a 45% din populaţie, urmând ca până în primul trimestru al anului viitor să se atingă pragul de 70%.

Estimările OMS arată că, dacă se menţin strategiile de vaccinare în vigoare și ritmul de vaccinare din ultimele șase săptămâni, ţara noastră va ajunge la o acoperire vaccinală de 40% în aproximativ șapte luni și la 70% în aproximativ 31 de luni.

Citește și: S-a lansat Forumul Român Pro-Vaccinare






































































































Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe