Newsflash
Știri

OMS nu mai vrea să fie copleşită de o criză

de Alexandra NISTOROIU - mai 29 2015
OMS nu mai vrea să fie copleşită de o criză
OMS a decis să pună bazele unui fond de contingenţă de 100 de milioane de dolari pentru a se asigura că nu va mai fi copleşită de o altă criză majoră de sănătate publică, aşa cum s-a întâmplat în cazul epidemiei de Ebola. Margaret Chan, directorul general al OMS, a anunţat această decizie a organizaţiei la deschiderea celei de-a 68-a Adunări Generale OMS, care se desfăşoară la Geneva în perioada 18–26 mai 2015. Şefa agenţiei Naţiunilor Unite a mai spus că va crea un program adresat special intervenţiilor în urgenţe de sănătate şi epidemii, care să conecteze cele trei niveluri la care activează OMS: naţional, regional şi central (Geneva). Noul program dedicat urgenţelor din sănătate va avea propriul set de reguli, platforme operaţionale şi parametri clari pentru măsurarea performanţei. Cel mai important este însă că va fi de această dată creată o forţă de muncă globală dedicată care să intervină în urgenţele din sănătate.
Peste 3.800 de delegaţi din cele 194 de state membre (printre care mulţi miniştri ai sănătăţii) participă la Adunarea Generală OMS, unde discută rezoluţii şi decizii pe teme importante ca: Ebola, International Health Regulations, rezistenţa antimicrobiană, epilepsia, malaria, alimentaţia, poliomielita, sănătatea publică, inovaţia şi proprietatea intelectuală, produsele medicale contrafăcute/etichetate fals/falsificate, îngrijirea chirurgicală şi anestezia. În timpul întâlnirii, delegaţii vor ajunge la un acord privind planificarea bugetară şi programele OMS pentru 2016–2017.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe