Newsflash
Știri

Onoruri academice pentru excelenţa în tratarea infecţiei HIV

de Dr. M. C. - apr. 18 2013
Onoruri academice pentru excelenţa în tratarea infecţiei HIV
   La 9 aprilie a.c., Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti a acordat titlul de Doctor honoris causa profesorilor Jonathan Schapiro şi Bonaventura Clotet, ca o recunoaştere a contribuţiei acestora în cercetarea şi lupta împotriva infecţiei cu virusul HIV.
   Profesorul Schapiro este membru al comi­tetului ştiinţific din cadrul Şcolii de Medicină a prestigioasei Universităţi Stanford (SUA) şi director al Centrului Naţional de Hemofilie al Departamentului HIV/SIDA din cadrul Centrului Med Sheba (Israel), a publicat peste 80 de articole în importante reviste de specialitate şi a contribuit la elaborarea a numeroase ghiduri clinice de terapie a infecţiei HIV.
   Profesorul Bonaventura Clotet, de la Universitatea de Medicină din Barcelona, conduce secţia HIV/SIDA din cadrul Spitalului Universitar din Badalone, a publicat peste 500 de articole ştiinţifice şi este autor şi coautor a 50 de cărţi medicale.
   În cadrul ceremoniei, acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila“, şi-a exprimat satisfacţia de a primi în sânul comunităţii universitare bucureştene pe cei doi distinşi profesori, considerându-i aliaţi şi colaboratori direcţi, care pot aduce cea mai importantă instituţie românească de învăţământ medical în prim-planul cercetării din domeniu. Profesorul Clotet s-a declarat onorat de distincţia acordată, prima de acest fel, subliniind strânsele legături didactice şi de prietenie cu prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Academiei Europene HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase şi al Senatului UMF. Referitor la activitatea de cercetare, dsa a dezvăluit că se află într-o fază avansată a procesului de dezvoltare a unui vaccin terapeutic împotriva HIV. La rândul său, profesorul Schapiro a evocat figura celui mai ilustru absolvent al Medicinii bucureştene, George Emil Palade, care, prin contribuţia sa la înţelegerea organitelor şi funcţiilor celulare, a făcut posibil studiul modern al bolilor virale.
   În calitate de experţi ai Academiei Europene HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase, cele două personalităţi au susţinut, la 10 aprilie a.c., un seminar de educaţie medicală cu tema „Excelenţa în HIV“, adresat medicilor, studenţilor şi personalului de specialitate din domeniul infecţiei cu HIV.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe