Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Operație de zece ore: Medicii de la SCJU Târgu Mureş i-au replantat mâna unui bărbat

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 3 octombrie 2022, ora 17:43

O echipă de medici de la Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă SCJU Târgu Mureş a realizat o intervenţie de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu.

SCJU Tragu Mures

„O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de conf. dr. Cristian Trâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, în cursul săptămânii trecute (29/30 septembrie), o intervenţie de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană”, informează reprezentanții spitalului.

Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantare segmentului amputat.

În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă.

„De altfel, această intervenţie a fost doar începutul unui adevărat maraton desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre 8 cazuri, din care amintim: traumatism prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi, Mureş, accident casnic – arsură la nivelul faţei şi toracelui anterior, Mureş”, transmite sursa citată.

Etichete: interventie de replantare SCJU Targu Mures chirurgie plastica microchirurgie reconstructiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC