Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Opt români au murit din cauza gripei

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 29 ianuarie 2020, ora 09:37

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei, în România, a ajuns la opt, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit de gripă este un bărbat în vârstă de 46 de ani, cu condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

La data de 25 ianuarie, un copil în vârstă de doi ani, din București, a murit din cauza infecției cu virusul gripal tip B. Micuțul nu era vaccinat anti-gripal.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, la începutul săptămânii,în Capitală au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii.

Mai mult, persoanele care locuiesc în Sectorul 1 al Capitalei care prezintă simptome de gripă își pot face, gratuit, la Complexul Multifuncțional Caraiman (situat în strada Caraiman nr. 33A) testul rapid pentru depistarea prezenței virusurilor gripale A și B, cele care sunt responsabile de provocarea epidemiilor sezoniere.

Deși ne aflăm în plin sezon gripal, autoritățile ne asigură că România nu se confruntă cu o epidemie de gripă sezonieră.

Sursă imagine: unsplash

Etichete: gripa test gratuit infectii cu virusul gripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.