Newsflash
Știri

Ordinea lucrurilor

de Constanţa MARINESCU - aug. 27 2012
Ordinea lucrurilor

   Am început „vacanţa“ în numărul anterior al revistei Viaţă+sănătate, propunându-vă, prin intermediul articolelor, un drum spre litoral, unde beneficiile pentru sănătate sunt evidente. Iată că vă îndrumăm, de această dată, către munte, pentru a menţine ordinea „lucrurilor“, dar şi egalitatea! Din secretele „recuperării“ – rubrică din sumarul revistei – îl are ca  „oaspete“ pe dr. Ionuţ Dobrescu, care face o „Invitaţie la munte“, insistând pe explorarea… culmilor vitalităţii; unde poate fi mai bună o cură de sănătate decât acolo, într-un spaţiu ideal? Fiindcă am pomenit mai devreme despre ordine, la Editorial, dr. Dan Rusu scrie un ferm „Punct şi de la capăt“: „...Nu fiţi dezamăgiţi dacă vara se sfârşeşte, concediul se sfârşeşte, tinereţea se sfârşeşte. Orice sfârşit promite un nou început (...) Ca unii care ne recunoaştem muritori, sperăm că după orice sfârşit poate urma ceva chiar mai bun!“. Despre alimentaţia celor cu hipertensiune continuă să ne informeze dr. Ionuţ Bratu, cardiolog, în articolul „Efort şi hipertensiune“, arătând că este un mit faptul că „activităţile fizice agravează HTA, el fiind întreţinut şi de o realitate fiziologică: în timpul efortului TA creşte. Acest lucru este normal“, scrie autorul, argumentând de-a lungul articolului. Exerciţiul fizic joacă un rol important şi în neuroregenerarea din hipocamp, dar şi în recuperarea funcţiilor cognitive după expunerea prelungită la factorii de stres. Acestea le aflăm la rubrica Medicină lifestyle, prin intermediul dr. Sorin Moroşan, în materialul „Neurogeneza creierului adulţilor – ajut-o ca să te ajute!“. Despre epidemiologia cancerului ovarian, precum şi despre boala diareică la vârstele extreme veţi putea citi chiar dumneavoastră, pentru că paginile revistei vă sunt „deschise“ lecturii. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe