Newsflash
Știri

(P) Anunț comemorativ

de - aug. 24 2020
(P) Anunț comemorativ

Au trecut 10 ani de când, la 24 august 2010, dragul nostru prieten, al familiei mele și al meu, generalul profesor universitar doctor Șerban Marinescu, a plecat în veșnicie. De acolo, din ceruri, întreține vie amintirea unui OM excepțional, expresie a înțelepciunii, a decenței și a generozității.

Și, totodată, a MEDICULUI care, având șansa de a fi fost colaborator al unor mari personalități din domeniul anesteziei și terapiei intensive, a căror tradiție a continuat-o, s-a afirmat el însuși ca specialist de prim rang în acest important avanpost al luptei pentru viață, fiindu-i încredințat mandatul de Președinte al Societății Române de ATI.

Am avut o foarte bună colaborare cu medicul Șerban Marinescu în anul 2000. Eram prim-ministru, angajasem un important împrumut extern pentru modernizarea spitalelor noastre, în suferință dramatică din cauza deficitelor de aparatură performantă, și am primit un sprijin substanțial din partea echipelor de specialiști ce au fost formate în cadrul Ministerului Sănătății în vederea stabilirii priorităților și a acordării de asistență tehnică. În domeniul ATI am văzut, atunci, o implicare exemplară a personalităților de vârf ce formau echipa antrenată în programul de dotare a spitalelor, între care l-am remarcat pe medicul militar Șerban Marinescu.

Ca medic, Șerban Marinescu s-a distins mai cu seamă prin harul său de a se apropia de oamenii în suferință, cărora le insufla încrederea atât în omenia, cât și în competența lui. Ca manager, a dat proba vocației cu care era înzestrat mai întâi în calitate de comandant al Spitalului Militar Central și de șef al Direcției de Sănătate a MApN, apoi ca director al Spitalului Elias al Academiei Române, în serviciul căruia s-a aflat până în ultima clipă a vieții. Aici, la Elias, împreună cu academicianul Vasile Stănescu, a proiectat și a pus în practică un program de dezvoltare a unui spital de elită.

A fost devotat familiei și loial prietenilor. Nu-l vom uita niciodată.

Mugur Isărescu, guvernator al Băncii Naționale a României

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe