Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pacienți COVID: în București nu mai sunt paturi la ATI

Viața Medicală
L. Budin luni, 20 septembrie 2021, ora 17:01

La nivel național, 19 paturi sunt libere pentru pacienţii COVID-19, dar în Capitală nu mai sunt paturi disponibile în acest moment, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În data de 20 septembrie, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms.ro, existau 1.087 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19 la nivel național. Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 (obstretică - ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

La nivelul întregii țări, 952 de paturi ATI sunt ocupate, se arată în informare. 

pat-ati

În Bucureşti sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienţii COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 -  iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment.

Mai sunt paturi libere la Arad, Constanţa, Vaslui - câte un pat, la Iaşi și Sibiu - câte 3, la Braşov și Tulcea – câte 5 paturi.

Grupul de Comunicare Strategică arată că se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se mai spune în informare. 

Etichete: informare grupul de comunicare strategica paturi ati in bucuresti paturi libere in tara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.