Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pacienți COVID: mai sunt libere 16 paturi ATI, la nivel național

Viața Medicală
L. Budin marţi, 21 septembrie 2021, ora 15:17

Pe 21 septembrie, în țară, sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții COVID – altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiţii medicale și infectate. În Capitală sunt libere 6 paturi.

La data de 21 septembrie 2021, în țară existau 1.131 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților COVID-19, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS), iar 990 de paturi ATI erau ocupate.

La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere în acest moment.

Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, arată GCS.

Situația paturilor COVID neocupate de la ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, este următoarea: câte un pat în Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara, Sibiu, 2 paturi în Brașov, 3 paturi în Constanța, 6 paturi în București.

Etichete: informare grupul de comunicare strategica paturi libere ati situatia in tara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC