Newsflash
Știri

Pacienții cu sindrom Hunter din România: accesul la tratamente la standardele UE e esențial

de Florentina Ionescu - dec. 18 2020
Pacienții cu sindrom Hunter din România: accesul la tratamente la standardele UE e esențial

Asociația Copiilor și Adulților cu Sindrom Hunter din România a transmis astăzi un mesaj amplu, prin care atrage atenția asupra faptului că monitorizarea pacienților prin mijloace digitale moderne încă are minusuri.

Potrivit unui comunicat remis redacției, Asociația Copiilor și Adulților cu Sindrom Hunter din România își exprimă aprecierea față de implicarea deosebită și atenția sporită pe autoritățile care au acordat-o în ultimii ani pacienților cu Boli Rare din România.

mesaj asociatie pacienti sindrom hunter

„Completarea constantă a Listei cu medicamente rambursabile pentru pacienții afectați de Boli Rare reprezintă un progres semnificativ în lupta pe care aceștia sunt nevoiți s-o poarte în fiecare zi a vieților lor. Considerăm că pacienții din Romania trebuie sa aibă acces la tratamente la standardele Uniunii Europene, conform ghidurilor de tratament din acest domeniu”, declară reprezentanții Asociației Copiilor și Adulților cu Sindrom Hunter din țara noastră.

Potrivit acestora, accesul la tratamente inovatoare reprezintă pentru acești pacienți șansa la o viață mai bună și la un viitor cât mai aproape de normalitate.

Registrele de pacienți se vor dovedi esențiale

Cu toate acestea, deși în zona managementului pacientului cu Boli Rare au fost făcuți pași importanți în zona de diagnosticare și tratament, sursa citată atrage atenția că partea de monitorizare a pacienților prin mijloace digitale moderne încă nu a fost îndeplinită.

„Dezvoltarea și implementarea Registrelor de pacienți la nivelul centrelor de expertiză se lasă încă așteptată. Aceste instrumente pot reprezenta o plusvaloare atât pentru medici, facilitând monitorizarea corectă a tratamentului pacienților, cât și pentru autoritățile statului, care pot fundamenta astfel decizii de politică publică pe baza unor date reale. Nu în ultimul rând, registrele de pacienți se vor dovedi esențiale și pentru pacienți, din perspectiva creșterii aderenței la tratament”, a declarat Rafael Reitmayer, președintele Asociației Copiilor și Adulților cu Sindrom Hunter.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe