Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pacienții cu tuberculoză vor putea fi tratați și ambulatoriu

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 8 ianuarie 2020, ora 10:03

Persoanele infectate cu tuberculoză ar putea fi tratate în sistem ambulatoriu, potrivit unui proiect-pilot pe care îl va derula Ministerul Sănătății, pe parcursul acestui an.

Proiectul va fi derulat în București, în perioada ianuarie-decembrie 2020 și face parte dintr-un proiect mai amplu, Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”, finanțat de către Fondul Global de Luptă împotriva Tuberculozei și Malariei pe care MS îl derulează timp de 3 ani, în perioada 2018-2021, se arată într-un comunicat de presă emis ieri de Ministerul Sănătății.

Astfel, pacienții cu tuberculoză ar urma să fie tratați în dispensarele Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta” din sectoarele 4, 5 și 6, cu obiectivul de a evita spitalizările în situația în care acestea nu sunt absolut necesare.

Obiectivele operaționale ale proiectului-pilot sunt reprezentate de tratarea exclusiv în ambulatoriu a minimum 200 de pacienți cu tuberculoză necontagioasă din București.

Rata de succes așteptată la tratament este de 85%.

„În sistemul medical românesc, managementul cazurilor de tuberculoză este încă centrat pe internarea continuă în spitale/secții de pneumoftiziologie, unde se realizează diagnosticul de certitudine, inițierea tratamentului, precum și, după caz, monitorizarea reacțiilor adverse și evaluarea statusului pacientului la diverse etape terapeutice. Alături de OMS, care este partenerul nostru. urmărim să inversăm acest concept și să începem tratarea pacienților și în dispensare, așa cum recomandă politicile OMS”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Totodată, proiectul pilot nu are ca obiectiv doar tratarea pacienților necontagioși în ambulator, dar și diagnosticarea rapidă a suspecților.

Etichete: turbeculoza proiect pilot pacienti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.