Newsflash
Știri

Pacienții infectați cu noul coronavirus rămân sau nu cu sechele după vindecare?

de Florentina Ionescu - mar. 31 2020
Pacienții infectați cu noul coronavirus rămân sau nu cu sechele după vindecare?

Ministerul Sănătăţii din România publică în fiecare zi informații referitoare la infecția provocată de virusul SARS-CoV-2, din familia de coronavirusuri. Multă lume se întreabă dacă, după vindecare, cei care au avut COVID-19, boala cauzată de coronavirus, rămân sau nu cu anumite sechele.

„Studiile apărute până în prezent au constatat că, la pacienții infectați cu noul coronavirus, modificările radiologice pot persista până la 4 săptămâni de la debutul simptomelor, acestea fiind însă ameliorate față de perioada spitalizării”, se precizează pe pagina de socializare a Ministerului Sănătății.

imbolnavire sechele covid 19

Potrivit sursei citate, chiar dacă o persoană întrunește criteriile de externare (două teste negative la interval de 24 de ore, absența febrei și ameliorarea simptomelor, semnelor clinice și radiologice), aceasta poate prezenta în continuare simptome ușoare pentru următoarele săptămâni.

„Până la acest moment, nu s-a putut determina impactul pe termen mediu și lung al infecției cu coronavirus asupra sistemului respirator și asupra altor organe, la pacienții vindecați și externați”, au conchis experții MS.

sechele covid19


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe