Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Palatul Cotroceni, iluminat în roz pentru a marca lupta împotriva cancerului de sân

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 1 octombrie 2020, ora 14:25

Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, în această seară, pentru a marca Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân.

La 1 octombrie este marcată, anual, Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân. Astfel, Administrația Prezidențială se alătură și în acest an campaniei de conștientizare a importanței prevenției și depistării precoce a cancerului la femei.

palatul cotroceni
Sursă imagine: muzeulcotroceni.ro

 

„Cu această ocazie, în semn de solidaritate și empatie cu pacientele cu cancer de sân, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoarea-simbol a acestui eveniment, astăzi, începând cu ora 20:00”, se arată într-un comunicta al Administraţiei Prezidenţiale.

În Româna, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, în procent de 80% din cazuri boala fiind depistată în fază avansată.

„În diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oncologice, cunoașterea este putere. Din acest motiv, educarea și conștientizarea sunt vitale pentru prevenirea și depistarea promptă a bolii, permițând decizii de tratament precise și informate. De aceea, creșterea nivelului de alfabetizare în sănătate devine prioritară, pentru toate categoriile de vârstă, prin programe educaționale și de informare personalizate”, transmite sursa citată.

Etichete: cancerul de san Administrația Prezidențială afectiuni oncologice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.