Newsflash
Știri

Palatul Cotroceni va fi iluminat astăzi în portocaliu

de Florentina Ionescu - sept. 17 2021
Palatul Cotroceni va fi iluminat astăzi în portocaliu

Administrația Prezidențială marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului prin iluminarea Palatului Cotroceni în portocaliu.

Începând cu anul 2019, comunitatea internațională marchează, la 17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. 

palatul_cotroceni_01_dec_202006
Foto din 1 decembrie 2020: www.presidency.ro/ro/media/album-foto/palatul-cotroceni-luminat-in-culorile-tricolorului-cu-ocazia-zilei-nationale1606847682

„Pe măsură ce pandemia se apropie de finalul celui de-al doilea an, impactul acesteia asupra grupurilor vulnerabile este unul semnificativ. Femeile și copiii nu fac excepție, fiind expuși riscului de infecție, dar și unei îngrijiri nesigure generate de întreruperea serviciilor de sănătate în context pandemic”, se arată în mesajul transmis astăzi de Administrația Prezidențială.

Președintele CMMB: „Siguranța pacientului nu trebuie să ne preocupe doar astăzi” 

Astfel, campania din acest an, cu tema „Să vorbim deschis despre siguranța în serviciile de sănătate acordate mamei și noului-născut”, urmărește o creștere a gradului de informare și conștientizare globală cu privire la siguranța îngrijirii femeilor și a nou-născuților, precum și promovarea de acțiuni destinate reducerii riscurilor evitabile actului medical asociat. 

Vă recomandăm și: Mesajul CMR, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului 

Și în acest an, Administrația Prezidențială se alătură acestei inițiative, prin iluminarea Palatului Cotroceni, în portocaliu, vineri, 17 septembrie, începând cu ora 20:00, potrivit unui anunț de pe pagina www.presidency.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe