Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Paliative

Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru medicii care au obţinut punctaj de promovare la concursul de rezidenţiat, dar nu au locuri sau posturi. „Sunt gata să îmi asum în Guvern orice formulă prin care tinerii care au promovat concursul de rezidenţiat, dar nu au post sau loc, să rămână în sistem. Am găsit, de altfel o soluţie. În următoarea şedinţă voi prezenta Guvernului un Memorandum prin care să transformăm cele peste 2.100 de posturi vacante de medic specialist existente în posturi pentru rezidenţi.

Avem nevoie de medici şi nu ne permitem să-i pierdem pe aceşti tineri care vor să muncească în sistemul sanitar românesc“, a declarat ministrul Adriean Videanu la întâlnirea cu tinerii medici. Ministrul interimar al Sănătăţii, dl Adriean Videanu şi secretarul de stat, dl prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, au invitat la sediul MS reprezentanţii medicilor care au susţinut rezidenţiatul şi au promovat fără loc sau post pentru a discuta situaţia lor. La concursul de rezidenţiat din 15 noiembrie a.c., 5.063 de absolvenţi de Medicină au concurat pentru 2.985 de posturi. La Medicină generală au fost 4.454 de medici care şi-au disputat 2.670 de posturi, iar aproximativ 1.400 de medici, deşi au obţinut punctaj de promovare, nu au avut loc sau post. La redacţie ne-au sosit numeroase memorii şi apeluri semnate de rezidenţii aflaţi în situaţia, pe cât de ingrată, pe atât de nedreaptă, de a nu avea pâine! Prin ziarul nostru vă vom ţine la curent cu evoluţia demersurilor promise de oficialii menţionaţi în textul de mai sus (Un Comunicat al Serviciului de presă al MS).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.