Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pandemie: da sau ba?

La 10 ianuarie a.c., numărul deceselor din cauza gripei „noi“ în lume ajunsese la 12.799. Cele mai multe: 6.880 s-au înregistrat pe continentele americane, iar 2.254 în Europa, cu precădere în zonele din centrul, estul şi sud-estul continentului (Polonia, Serbia, Ucraina şi Georgia). (...)

Prezentă practic pe continentele americane şi toate regiunile Europei (decese în 200 de ţări), gripa „porcină“ îndreptăţeşte, prin extensia îmbolnăvirilor, din punct de vedere epidemiologic, denumirea de pandemie, în pofida contestării acestei încadrări din partea unor persoane, cel puţin „inocente“. Experţii OMS au avertizat că numărul cazurilor şi al deceselor va creşte mai ales dacă singura metodă profilactică – vaccinarea nu va fi continuată. În România, la 27 ianuarie a.c., numărul total de cazuri confirmate era de 6.915, din care 115 – decese. Conform ultimelor raportări, au fost vaccinate împotriva virusului pandemic peste 1.300.000 de persoane.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.