Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Parteneriatul medicinii cu societatea

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN miercuri, 3 aprilie 2013
   Palatul Parlamentului a găzduit recent o manifestare puţin mediatizată, în pofida importanţei tematicii: conferinţa de marcare a Zilei mondiale a asistenţei sociale. Au participat asistenţi sociali din servicii publice şi private, cadre didactice ale facultăţilor de profil, studenţi şi specialişti în domeniu etc.
   Conceptul medico-social s-a impus în ultimele decenii, s-a dezvoltat şi este în prezent obligatoriu complementar îngri­jirilor de sănătate. Cele mai multe patologii cronice (şi nu numai) nu pot fi rezolvate doar printr-o abordare strict medicală, intervenţia socială fiind, la rândul său, necesară. Spitalele au în schemă (normat) un post de asistent social; că nu există peste tot preocupări şi interes de a-l utiliza, de a-l integra în echipă – este o altă poveste. Există servicii, structuri, inclusiv unităţi cu paturi, medico-sociale.
   Sintagma „asigurări sociale de sănătate“ este folosită în unele ţări. Boala, îmbolnăvirea au în multe cazuri cauze sociale determinante sau favorizante. O altă sintagmă – „caz social“ – este curent utilizată în practica medicală. În cele mai multe situaţii, un caz social are şi conţinut medical. Sunt, cred, suficiente motive pentru a argumenta asupra necesităţii parteneriatului dintre practica medicinii şi cea a asistenţei sociale, cel puţin pentru anumite domenii ale îngrijirilor de sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.