Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pas important în prevenția cancerului colorectal

Viața Medicală
Theodora Şutiu luni, 23 septembrie 2019, ora 12:52

În prima săptămână de înscrieri în vederea depunerii dosarului de participare în cadrul proiectului ,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață” s-au prezentat la Centrul de Seniori al Primăriei Capitalei 355 de bucureșteni.

Programul a fost primit cu interes de către seniorii bucureșteni. Maria Maximeno, 66 de ani, declară: „Va mulțumesc pentru această inițiativa și pentru faptul că cineva chiar se gândește la noi. Mă bucur nespus că am ajuns printre primii beneficiari a acestui proiect”. Și Elena Diaconeasca spune că inițiativa îi dă speranță: ,,Prețuire celor care se mai gândesc și la cei mai puțini avantajați financiar. Noi pensionarii avem o pensie mică, iar acest lucru ne impedica să facem investigații amănunțite pentru sănătatea noastră”.

Declarațiile beneficiarilor

În același timp, Rodica Ionescu se bucură de această șansă, mai ales că bătrânii au rar bani pentru aceste investigații: ,,M-am documentat în prealabil ce presupune acest test și am hotărât să mă înscriu în acest program. Deseori neglijăm problemele de sănătate din mai multe motive. Cu vârstă resimțim acest lucru, de aceea un astfel de proiect este binevenit. Prevenția este cel mai bun lucru pentru toată lumea și îndemn pe această cale cât mai mulți pensionari să vină să se înscrie. Mulțumesc și sunt profund recunoscătoare organizatorilor pentru tot efortul depus în acest proiect benefic pentru seniorii bucureșteni”.

În cadrul proiectului ,,ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață”, în prima etapă, 1500 de persoane de peste 55 de ani vor beneficia în mod gratuit de teste medicale specifice în depistarea cancerului colorectal. Testul imunochimic (Testul FIT) reprezintă o metodă de screening non-invazivă importantă și eficientă.

Beneficiarii vor efectua testele FIT în baza unor vouchere, iar probele vor fi aduse către laboratoarele specializate din cadrul NEOLIFE Medical Center. esare derulării programului fiind suportate integral de către instituțiile partenere.

 

Etichete: preventie teste batrani Bucuresti cancer colorectal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.