Newsflash
Știri

Pastile contrafăcute pentru tratamentul COVID, descoperite în Vama Giurgiu

de Dorina Novac - dec. 10 2020
Pastile contrafăcute pentru tratamentul COVID, descoperite în Vama Giurgiu

Mii de pastile contrafăcute, despre care există suspiciunea că urmau să fie folosite în tratamentul COVID-19, au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la Vama Giurgiu, într-un camion condus de un cetățean bulgar care nu deținea autorizațiile necesare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.400 comprimate ce conțineau în prospect specificația COVID-19.

pastile confiscate
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit unui comunicat de presă, despre aceste pastile există suspiciunea că sunt contrafăcute.

„În data de 09.12.2020, în jurul orei 09:30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetățean din Republica Bulgaria. Mijlocul de transport era încărcat cu diverse mărfuri de la o societate comercială din Bulgaria pentru o societate comercială din România”, informează Poliția de Frontieră.

La controlul efectuat asupra autocamionului, în interiorul semiremorcii, a fost descoperită cantitatea de 3.490 de comprimate, ce conțin în prospect specificația COVID-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei.

De asemenea, a fost descoperit un număr de 30 articole încălțăminte și 6.500 huse auto inscripționate cu mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma cercetărilor s-a stabilit că șoferul, un cetățean bulgar, în vârstă de 68 de ani, nu știa ce mărfuri transporta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe