Newsflash
Știri

Patru cabinete stomatologice, deschise pentru urgenţele copiilor

de Dorina Novac - apr. 29 2020
Patru cabinete stomatologice, deschise pentru urgenţele copiilor

Au fost deschise patru cabinete stomatologice pentru urgenţele copiilor, în Regie, la Universitatea Politehnică din București. Tratamentele sunt gratuite.

Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, cabinetele vor fi deschise de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar sâmbătă între orele 9.00 – 16.00.

cabinet stomatologic copii

Numărul de telefon la care se pot face programări este call center-ul ASSMB: 0374.887.887.

„M-am aflat astăzi în Regie, la Universitatea Politehnică, unde Primăria Capitalei, prin ASSMB, cu sprijinul Universității Politehnice București, a amenajat și a obținut avizarea a 4 cabinete stomatologice, care, deși de obicei deservesc studenții UPB, acum sunt destinate copiilor care prezintă urgențe stomatologice”, a scris marți Gabriela Firea pe Facebook.

Cele 4 cabinete sunt dotate cu unități dentare moderne, achiziționate în 2019, fiind deservite de o stație de sterilizare cu 4 autoclave.

cabinete stomatologice in regie

„Din dorința de a degreva Serviciul de urgență al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială (OMF),  și de a veni în întâmpinarea tuturor copiilor care au în această perioadă probleme stomatologice, Primăria Capitalei prin ASSMB, cu sprijinul UPB, a decis ca cele 4 cabinete de specialitate din cadrul universității să fie destinate copiilor și să asigure, gratuit, în condiții de maximă siguranță, asistența stomatologică de urgență pentru copii”, a precizat primarul Capitalei.

De asemenea, aceasta a mai spus că trei echipe, formate din câte un medic și un asistent medical, sunt la datorie în aceste cabinete, iar o altă echipă realizează triajul epidemiologic al pacienților și aparținătorilor.

imagine cabinet stomatolog medici

Medicii și asistenții medicali sunt cu toții angajați ai Rețelei de Medicină Școlară și Universitară din cadrul ASSMB.

„Cabinetele sunt dotate cu apărătură nouă, modernă și pentru acest lucru îi mulțumesc doamnei primar General, Gabriela Firea! Sunt convins că vom colabora foarte bine și în continuare”, a declarat rectorul Universității Politehnică, Mihnea Costoiu.

S-ar putea să te intereseze și:

Lista cu cabinete stomatologice deschise în București pe perioada stării de urgență


Notă autor:

Sursă imagine: Gabriela Firea/Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe