Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Paturi cu aparatură ATI, operaționalizate la spitalul modular Brașov

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 7 august 2020, ora 12:05

Un număr de 14 paturi vor fi operaționalizate cu aparatură aferentă unei secții ATI, imediat ce spitalul modular din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov va putea fi funcțional.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a efectuat joi o vizită de lucru în Brașov în vederea evaluării stadiului de construcție a spitalului modular care va fi operaționalizat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

dsp brasov
Sursă imagine: Departamentul pentru Situații de Urgență/ Facebook

 

Discuțiile purtate cu prefectul, directorul DSP Brașov și inclusiv cu managerul din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov au vizat evaluarea numărului paturilor de terapie intesivă care vor fi instalate și operaționalizate în cadrul spitalului modular, acțiunile de creștere numerică a acestora și asigurarea detașării personalului specializat în acordarea îngrijirilor medicale care se impun pacienților aflați în stare gravă infectați cu noul coronavirus.

„14 paturi de terapie intensivă vor fi imediat operaționalizate cu aparatura aferentă unei secții de ATI, imediat ce spitalul va putea fi funcțional, urmând a fi atribuite alte paturi destinate persoanelor care manifestă simptomatologie ușoară, în urma infectării cu COVID-19”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește apartura indispensabilă acordării îngrijirilor medicale care se impun pacienților aflați în stare gravă, infectați cu virusul SARS-CoV-2, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, acestea vor fi asigurate din stocul strategic aflat în gestionarea DSU-IGSU.

Etichete: virusul SARS-CoV-2 sectie ATI spital modular COVID-19 dsp

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.