Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Paturi mai puţine

Viața Medicală
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII vineri, 24 decembrie 2010

   În premieră, Ministerul Sănătăţii propune un Plan naţional de paturi pentru perioada 2011–2013, astfel încât România să atingă în următorii trei ani media europeană de 5,61 paturi la mia de locuitori. (...)

   În premieră, Ministerul Sănătăţii propune un Plan naţional de paturi pentru perioada 2011–2013, astfel încât România să atingă în următorii trei ani media europeană de 5,61 paturi la mia de locuitori. 
   Conform proiectului de act normativ pentru anul 2011, numărul total de paturi aprobat pentru contractare va fi de 129.524, faţă de 135.280 de paturi în 2010, ceea ce înseamnă 6,02 paturi la mia de locuitori. În 2012, numărul de paturi va fi de 125.639, adică 5,84 paturi la mia de locuitori, iar în 2013 – 123.127 (5,72 paturi la mia de locuitori). Detalierea pe judeţe a numărului de paturi aprobate pentru contractare cu casele de asigurări de sănătate, atât pentru segmentul spitalelor publice, cât şi pentru cele private, se va face anual, prin ordin de ministru.
   În cazul în care numărul total de paturi al spitalelor publice şi private existent la nivelul unui judeţ este mai mare decât cel prevăzut, casele de asigurări de sănătate pot organiza licitaţii în vederea contractării unor servicii din pachetul de servicii, pe baza prevederilor din Contractul-cadru.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.