Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

„Pe atunci, aveam o ţară!“

Viața Medicală
Iftimie NESFÂNTU vineri, 3 decembrie 2010

   Simpozionul omagial ştiinţific: Thoma Ionescu (1860–1926) – Destinul chirurgiei româneşti – 150 de ani de la naştere – desfăşurat în Aula Magna a Academiei Române, la 24 noiembrie a. c., a readus pentru o zi atmosfera unei perioade de glorie din istoria României, când priorităţile ştiinţifice (inclusiv cele medicale) făcuseră ca o ţară mică să fie cunoscută şi respectată pe întreg mapamondul.
   Un eveniment remarcabil, pregătit cu atenţie şi profesionalism. Săptămânalul „Viaţa medicală“ – nr. 46 din 19 noiembrie 2010 – a publicat deja un interviu cu dl prof. dr. Ioanel Sinescu, membru corespondent al Academiei Române, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, iniţiatorul şi organizatorul acestui simpozion, prezentând pe larg contribuţiile originale ale medicului, profesorului şi omului de cultură Thoma Ionescu (membru de onoare al Academiei Române din 1925), cu eleganţă şi cu argumente strict medicale detaşându-se de poziţiile uneori mai puţin exacte ale unor pretinşi iatroistorici. 

De parcă, tacit, ar fi dorit să-şi îndemne cititorii să dea credibilitate faptelor şi nu vorbelor şi interpretărilor făcute prin prisma unor interese diverse. Că aşa au stat lucrurile şi nu altfel s-a văzut în chiar desfăşurarea evenimentului. O expoziţie de carte medicală cu lucrări ale prof. dr. Thoma Ionescu, unele cu dedicaţii (din partea unor personalităţi ale epocii), organizată la Academia Română prin implicarea şi sprijinul oferit de dl Gheorghe Buluţă, directorul Bibliotecii Centrale a UMF „Carol Davila“ Bucureşti, vizitată înainte de începerea simpozionului, a oferit participanţilor (şi vorbitorilor) un argument în plus şi o susţinere: prin Carte, prin publicaţii tipărite, Opera unor oameni (precum cel omagiat în Aula Academiei Române) poate dăinui peste timp. (...)  
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.