Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peditel, mai aproape de părinți

Viața Medicală
Dr. Alexandra GUȚĂ vineri, 17 ianuarie 2020

Prin intermediul Peditel, părinții pot obține sfaturi medicale rapide, gratuite, non-stop pentru afecțiuni fără risc vital. Acest serviciu medical destinat copiilor este susținut în exclusivitate prin donații și sponsorizări.

Peditel

Părinții devin frecvent anxioși când copiii lor nu se simt bine. Atunci când medicii de familie sau pediatrii nu sunt disponibili, există și o altă opțiune pentru a obține ajutor și îndrumare. 

În 2019, Peditel a asigurat asistență medicală prin telefon pentru 65.511 persoane, informează un comunicat. Cele mai multe dintre cazuri, 71,6%, au fost soluționate cu sfat medical aplicabil acasă. Doar 3% dintre apeluri au fost direcționate către serviciul unic de urgență 112. Peditel se adresează atât părinților din România, cât și celor din diaspora, circa 5% din totalul apelurilor efectuate către Peditel provenind din acest spațiu. Primele patru țări din care părinții efectuează apelul sunt: Marea Britanie, Austria, Italia și Germania. În ceea ce privește apelurile efectuate în România, cele mai multe au provenit din județul Cluj, urmat de București-Ilfov, Constanța, Prahova, Timiș, Iași, Argeș, Brașov și Sibiu.

De zece ori mai multe apeluri

În cei șase ani de activitate, Peditel a răspuns la 224.972 de apeluri ale părinților. Comparativ cu anul 2014, numărul mediu de apeluri pe zi a crescut în anul 2019 de aproape zece ori. Durata medie a unui apel este de cinci minute. În prezent, în proiect sunt implicați 15 medici specialiști sau primari. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală. Cel mai frecvent motiv pentru care părinții apelează serviciul Peditel este reprezentat de febră. Alte simptome sunt vărsăturile, diareea sau tusea.

Serviciul Peditel a fost inițiat în 2014 de Fundația Părinți din România. Aceasta își propune să se implice în comunitate și să contribuie la implicarea autorităților în acțiunile fundației, cu scopul de a găsi soluții pentru o viață mai bună, prin valori precum integritatea, respectul, empatia, responsabilitatea și civismul.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.