Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pelerinaj la Iași: voluntarii Crucii Roșii își oferă sprijinul

Viața Medicală
L. Budin luni, 10 octombrie 2022, ora 12:52

Mai multe persoane care au venit în pelerinaj la racla Sfintei Cuvioase Parascheva au avut nevoie de îngrijiri medicale. Voluntarii Crucii Roșii sunt gata și ei să-și ofere sprijinul.

Potrivit reprezentanţilor Grupării Mobile Jandarmi Bacău, citați de Agerpres, de sâmbătă dimineaţă, de la debutul pelerinajului, 72 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, patru dintre ei fiind transportaţi la spital cu dureri abdominale, stări lipotimice, hipertensiune arterială, hipoglicemie, crize comiţiale sau luxaţii.

cruce-rosie-iasi
Sursă foto: Crucea Roșie Română

 

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că majoritatea celor care au avut nevoie de îngrijiri sunt persoane care au venit în pelerinaj din judeţul Ilfov.

În prezent, 2.300 de pelerini aşteaptă să ajungă la baldachinul special amenajat în Curtea Mitropolitană, în care se află racla Sf. Cuv. Parascheva şi racla Sf. Paisie de la Neamţ.

În sprijinul pelerinilor vin și 88 de voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Iași, se arată pe pagina de Facebook a organizației Crucea Roșie Română.

Până pe 15 octombrie, echipajele patrulează non stop, pregătite să ofere prim ajutor de bază, dar și ceai cald și o vorbă bună”, se spune în postare.

În perioada 8-16 octombrie se desfăşoară la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pelerinajul organizat de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Campanie pentru o clădire nouă a Spitalului de Pneumoftiziologie Iași

Etichete: pelerinaj iasi ingrijiri medicale sprijin voluntari crucea rosie romana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC