Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Performanţa medicală, premiată la Iași

Viața Medicală
Dr. Andreea Plăcintă vineri, 25 noiembrie 2022

Personalităţi medicale românești și internaţionale, societăţi, universităţi medicale și asociaţii de pacienţi au fost recompensate, recent, pentru eforturile depuse în activitatea de zi cu zi.

Unul dintre cele mai importante și prolifice evenimente ale anului, „Gala Elitelor Medicale”, ediţia a VII-a, a avut loc la 4 noiembrie, în Iași, la Palas Congress Hall. Evenimentul i-a reunit pe toţi cei care au luptat și luptă zi de zi pentru ca îngrijirea pacienţilor să rămână la cel mai înalt standard.

WhatsApp Image 2022-11-24 at 15.51.46

Clinica ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timișoara a obţinut Premiul pentru cea mai bună echipă/secţie spitalicească. Aici a fost operaţionalizat un sistem digital în premieră pentru România. Prin intermediul său sunt conectate structurile ATI din cele trei pavilioane ale spitalului, ceea ce permite un management eficient și sigur al pacientului critic.

Premiul pentru cea mai bună echipă de urgenţă a fost acordat echipei UPU-SMURD Iași pentru Moldova și România în pandemia de COVID-19. Oameni care nu au ezitat să ofere ajutor acolo unde a fost nevoie de ei, într-un timp în care nu exista vaccin, ci doar riscul de îmbolnăvire.

Premiul pentru performanţă în domeniul medical a fost acordat profesorului Dragoș Nemescu. Acesta a realizat prima intervenţie chirurgicală in utero, dar și prima transfuzie intrauterină din România. Cu aceeași distincţie a fost recompensată și prof. dr. Mihaela Grigore, directorul Departamentului de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF Iași).

Societatea Română de Cardiologie a primit premiul pentru cea mai dinamică societate medicală. Membrii ei lucrează activ în prevenţia și tratamentul bolilor cardiovasculare, alături de echipe multidisciplinare.

Premiul pentru Excelenţă în Medicină a fost acordat profesorului Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, pentru eforturile constante de face educaţie medicală.

Etichete: Gala Elitelor Medicale Iasi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC