Newsflash
Știri

Persoana cu numărul un milion a fost vaccinată împotriva COVID-19 azi în România

de Florentina Ionescu - mar. 3 2021
Persoana cu numărul un milion a fost vaccinată împotriva COVID-19 azi în România

Premierul României, Florin Cîțu, a fost astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București, cu ocazia imunizării persoanei cu numărul un milion cu vaccinul împotriva COVID-19.

Despre acest moment, în care a fost vaccinată persoana cu numărul un milion, premierul Florin Cîțu a declarat că este „Un moment la care, în 27 decembrie, ne uitam și voiam să vină cât mai repede”. 

vaccinare romania persoana cu numarul un milion

Premierul se arată optimist și crede că lucrurile în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19 vor merge mult mai rapid.

„A venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo. Ținta, inițial, era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. Am fost mai aproape. Țineți minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârșitul lui martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia pe 15 martie. Deci vom porni vaccinarea generală și rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”, a declarat Florin Cîțu.

România, în topul țărilor din Europa la vaccinare

Potrivit premierului României, campania de vaccinare din țara noastră merge bine. România se află în Europa, în top, „întotdeauna suntem în primele trei locuri și să ne asigurăm că va rămâne așa”:

„În același timp, trebuie să readuc aminte că, dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie, trebuie să păstrăm în continuare și să respectăm toate regulile impuse... purtatul măștii în spațiul public. Am văzut deja foarte, foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public. Este foarte important să purtăm mască în spațiul public”. 

florin cîțu 6 ianuarie 2021
Florin Cîțu

„Împreună am depășit pragul de un milion de români vaccinați! Astăzi, la Spitalul Universitar de Urgență București, s-a vaccinat împotriva COVID-19 doamna Valentina Fulga, ïn vârstă de 86 de ani. Economistă și șefă de promoție, doamna Valentina Fulga și-a dorit încă de la început să se vaccineze împotriva coronavirusului. Astăzi a venit la centrul de vaccinare alături de fiica sa și a avut bucuria să afle că este persoana care a marcat milionul de vaccinări în țara noastră”, au scris reprezentanții Ministerului Sănătății pe o rețea de socializare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe