Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Persoanele din mediul rural vor avea acces la servicii medicale prin PNRR

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 25 mai 2022, ora 15:05

Fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă amintește că prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, locuitorii din mediul rural și din zonele defavorizate vor avea acces la servicii medicale.

Medicii de familie care muncesc în mediul rural sau în zone defavorizate vor putea să își desfășoare activitatea în condiții mai bune prin PNRR, afirmă Ioana Mihăilă într-o postare publicată pe pagina sa oficială

pnrr medicina familie

„A fost publicat pe site-ul MS ghidul beneficiarului pentru Investiția 1 din PNRR Sănătate: «Investiții în infrastructura medicală prespitalicească». Este vorba despre acordarea de finanțare pentru lucrări de renovare și de dotarea cu echipamente medicale a 2.250 de cabinete situate în medii defavorizate și respectiv a 750 de cabinete de medici de familie – prin apel necompetitiv.”, a explicat aceasta.

O investiție de această anvergură în medicina de familie, aplicată așa cum trebuie, poate să aibă un impact major asupra stării de sănătate a populației, detaliază Ioana Mihăilă. Ea a amintit și că dotarea cabinetelor de medicină de familie a fost printre primele lucruri pe care le-a inclus în PNRR.

„Un medic de familie care lucrează într-un cabinet dotat cu laborator «point-of care», electrocardiograf, ecograf, etc poate să descopere și să trateze din timp afecțiuni precum diabetul zaharat, dislipidemie, insuficienta renală, anumite afecțiuni oncologice sau urgențe vitale dificil de detectat la un examen clinic simplu: infarctul miocardic, sarcina ectopică, etc.”

Tot ea scrie că „diagnosticul și tratamentul timpuriu vor duce la reducerea poverii bolii atât asupra pacientului și familiei acestuia cât și asupra sistemului sanitar, care devine astfel mai sustenabil. Și cel mai important, pacienții vor fi scutiți de multe suferințe dar și de nenumărate drumuri până la spitalul sau laboratorul din oraș.”

Ghidul beneficiarului poate fi accesat aici bit.ly/3yRtYhT

Etichete: planul national de redresare si rezilienta PNRR finantare pnrr medicina de familie medici de familie investitii in sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.