Newsflash
Știri

Persoanele din mediul rural vor avea acces la servicii medicale prin PNRR

de Florentina Ionescu - mai 25 2022
Persoanele din mediul rural vor avea acces la servicii medicale prin PNRR

Fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă amintește că prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, locuitorii din mediul rural și din zonele defavorizate vor avea acces la servicii medicale.

Medicii de familie care muncesc în mediul rural sau în zone defavorizate vor putea să își desfășoare activitatea în condiții mai bune prin PNRR, afirmă Ioana Mihăilă într-o postare publicată pe pagina sa oficială

pnrr medicina familie

„A fost publicat pe site-ul MS ghidul beneficiarului pentru Investiția 1 din PNRR Sănătate: «Investiții în infrastructura medicală prespitalicească». Este vorba despre acordarea de finanțare pentru lucrări de renovare și de dotarea cu echipamente medicale a 2.250 de cabinete situate în medii defavorizate și respectiv a 750 de cabinete de medici de familie – prin apel necompetitiv.”, a explicat aceasta.

O investiție de această anvergură în medicina de familie, aplicată așa cum trebuie, poate să aibă un impact major asupra stării de sănătate a populației, detaliază Ioana Mihăilă. Ea a amintit și că dotarea cabinetelor de medicină de familie a fost printre primele lucruri pe care le-a inclus în PNRR.

„Un medic de familie care lucrează într-un cabinet dotat cu laborator «point-of care», electrocardiograf, ecograf, etc poate să descopere și să trateze din timp afecțiuni precum diabetul zaharat, dislipidemie, insuficienta renală, anumite afecțiuni oncologice sau urgențe vitale dificil de detectat la un examen clinic simplu: infarctul miocardic, sarcina ectopică, etc.”

Tot ea scrie că „diagnosticul și tratamentul timpuriu vor duce la reducerea poverii bolii atât asupra pacientului și familiei acestuia cât și asupra sistemului sanitar, care devine astfel mai sustenabil. Și cel mai important, pacienții vor fi scutiți de multe suferințe dar și de nenumărate drumuri până la spitalul sau laboratorul din oraș.”

Ghidul beneficiarului poate fi accesat aici bit.ly/3yRtYhT

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe