Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Persoanele vaccinate ar putea scăpa de testarea pentru COVID

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 11 iunie 2021

Testarea regulată sau carantina nu mai sunt recomandate în cazul persoanelor complet vaccinate împotriva COVID-19, chiar după contactul cu o persoană infectată, conform celor mai recente recomandări ale CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor).

Totuși, ea este recomandată dacă persoanele vaccinate prezintă simptome sugestive pentru infecţia cu SARS-CoV-2, precum febră, tuse sau fatigabilitate marcată. 

persoane vaccinate

        Având un risc foarte scăzut de dobândire a unei forme severe a bolii, potrivit Associated Press, chiar dacă sunt infectate, este puţin probabil ca persoanele vaccinate să transmită virusul mai departe. Prin urmare, cei vaccinaţi ar putea fi scutiţi de screeningul la locul de muncă, cu excepţia celor care lucrează în centrele pentru persoanele fără adăpost, închisori sau în centrele ce asigură îngrijiri medicale, din cauza riscului epidemiologic crescut. 

        În plus, persoanele vaccinate vor putea călători la nivel naţional fără testare sau carantină, dar și la nivel internaţional, în anumite condiţii (precum prezentarea unui test COVID-19 negativ înainte de întoarcerea în ţară), precizează experţii CDC. Potrivit aceleiași surse, persoanele complet vaccinate vor putea să desfășoare diferite activităţi fără să poarte mască sau fără să necesite distanţare fizică, cu respectarea condiţiilor impuse de legile și regulile federale, statale, locale, tribale sau teritoriale.

1. https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210604/cdc-says-fully-vaccinated-can-skip-routine-covid testing
2. https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-lifestyle-health-018d020396ee8d0494adb23aab3bba61
3. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/fully-vaccinated-guidance.html

Etichete: testare covid vaccinat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.