Newsflash
Știri

Persoanele vaccinate ar putea scăpa de testarea pentru COVID

de Dr. Alina SIMACHE - iun. 11 2021
Persoanele vaccinate ar putea scăpa de testarea pentru COVID

Testarea regulată sau carantina nu mai sunt recomandate în cazul persoanelor complet vaccinate împotriva COVID-19, chiar după contactul cu o persoană infectată, conform celor mai recente recomandări ale CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor).

Totuși, ea este recomandată dacă persoanele vaccinate prezintă simptome sugestive pentru infecţia cu SARS-CoV-2, precum febră, tuse sau fatigabilitate marcată. 

persoane vaccinate

        Având un risc foarte scăzut de dobândire a unei forme severe a bolii, potrivit Associated Press, chiar dacă sunt infectate, este puţin probabil ca persoanele vaccinate să transmită virusul mai departe. Prin urmare, cei vaccinaţi ar putea fi scutiţi de screeningul la locul de muncă, cu excepţia celor care lucrează în centrele pentru persoanele fără adăpost, închisori sau în centrele ce asigură îngrijiri medicale, din cauza riscului epidemiologic crescut. 

        În plus, persoanele vaccinate vor putea călători la nivel naţional fără testare sau carantină, dar și la nivel internaţional, în anumite condiţii (precum prezentarea unui test COVID-19 negativ înainte de întoarcerea în ţară), precizează experţii CDC. Potrivit aceleiași surse, persoanele complet vaccinate vor putea să desfășoare diferite activităţi fără să poarte mască sau fără să necesite distanţare fizică, cu respectarea condiţiilor impuse de legile și regulile federale, statale, locale, tribale sau teritoriale.


Notă autor:

1. https://www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210604/cdc-says-fully-vaccinated-can-skip-routine-covid testing
2. https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-lifestyle-health-018d020396ee8d0494adb23aab3bba61
3. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/fully-vaccinated-guidance.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe