Newsflash
Știri

Persoanele vaccinate cu AstraZeneca ar putea face rapelul cu alt vaccin

de Dorina Novac - iul. 1 2021
Persoanele vaccinate cu AstraZeneca ar putea face rapelul cu alt vaccin

Săptămâna viitoare va fi o luată o decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinuri diferite, a anunțat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe care să combine vaccinul efectuat cu prima doză de la compania AstraZeneca și a doua doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager.

AstraZeneca

„Este o discuție avansată pe care o avem în momentul de față și este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală, în baza datelor științifice noi care au fost publicate și, de asemenea, în baza recomandărilor comisiilor de specialitate, de epidemiologie și sănătate publică de la nivelul Ministerului Sănătății”, a declarat medicul militar.

Acesta a subliniat că Comisia de epidemiologie a Ministerului Sănătății a dat un răspuns pozitiv și că mai așteaptă răspunsul Comisiei de sănătate publică de la nivelul Ministerului.

„Foarte probabil că va fi adoptată în România această schemă heterologă de vaccinare, ținând cont de faptul că avem date științifice la acest moment pe baza cărora să putem lua această decizie. Sigur că această decizie nu contravine recomandărilor Agenției Europene a Medicamentului. Practic, fiecare stat își face propria politică de sănătate publică de vaccinare, bazându-ne pe date științifice care să certifice siguranța și eficacitatea acestor scheme de vaccinare”, a explicat Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe