Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Persoanele vaccinate cu AstraZeneca ar putea face rapelul cu alt vaccin

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 1 iulie 2021, ora 12:15

Săptămâna viitoare va fi o luată o decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinuri diferite, a anunțat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe care să combine vaccinul efectuat cu prima doză de la compania AstraZeneca și a doua doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager.

AstraZeneca

„Este o discuție avansată pe care o avem în momentul de față și este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală, în baza datelor științifice noi care au fost publicate și, de asemenea, în baza recomandărilor comisiilor de specialitate, de epidemiologie și sănătate publică de la nivelul Ministerului Sănătății”, a declarat medicul militar.

Acesta a subliniat că Comisia de epidemiologie a Ministerului Sănătății a dat un răspuns pozitiv și că mai așteaptă răspunsul Comisiei de sănătate publică de la nivelul Ministerului.

„Foarte probabil că va fi adoptată în România această schemă heterologă de vaccinare, ținând cont de faptul că avem date științifice la acest moment pe baza cărora să putem lua această decizie. Sigur că această decizie nu contravine recomandărilor Agenției Europene a Medicamentului. Practic, fiecare stat își face propria politică de sănătate publică de vaccinare, bazându-ne pe date științifice care să certifice siguranța și eficacitatea acestor scheme de vaccinare”, a explicat Gheorghiţă.

Etichete: scheme de vaccinare heterologe vaccinare impotriva COVID-19 astrazeneca arn mesager

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.