Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Personalul medical va putea să se vaccineze anti COVID, fără programare în platformă

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 17 februarie 2021, ora 12:17

Președintele Comitetului de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat ce se va întâmpla în perioada următoare cu personalul medical care nu a apucat să fie vaccinat împotriva COVID-19, în contextul în care se vor închide în țară unele centre de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiță este de părere că la mai puțin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în țara noastră, asistăm la beneficii substanțiale în rândul persoanelor vaccinate împotriva acestei boli:

„Se confirmă, din punct de vedere practic, beneficiile și importanța vaccinării ca măsură medicală, corectă, eficientă și sigură de revenire la normalitate prin controlarea răspândirii infecției în rândul persoanelor vaccinate”.

Personalul medical are în continuare prioritate

Un alt lucru pe care l-a menționat dr. Valeriu Gheorghiță este legat de prioritizarea personalului medical din etapa 1, care, din diverse motive, nu a fost încă vaccinat:

„Chiar în cursul acestei zile (ieri – n.r.), am emis o instrucțiune care reglementează continuarea asigurării vaccinării lucrătorilor din domeniul sănătății și social, atât din sistemul public și cât și privat, prevăzuți în etapa 1 de vaccinare”.

El a amintit că mare parte a centrelor de vaccinare prevăzute în etapa 1, 269 de centre, urmează a fi închise după finalizarea rapelului.

Deja, spune coordonatorul CNCAV, 42 de centre au fost închise, ceea ce înseamnă că „lucrătorii din sistemul medical şi social rămân o prioritate din punct de vedere al vaccinării împotriva COVID-19”. În continuare, a arătat acesta, este nevoie să se asigure cadrul prin care va fi facilitat accesul la vaccinare în cel mai scurt timp.

„Ca atare, unitățile angajatoare, unitățile medicale vor solicita Direcțiilor de Sănătate Publică a municipiului București și din fiecare județ arondarea personalului propriu nevaccinat la un centru de vaccinare funcțional de pe raza județului respectiv, așa încât aceste persoane se pot vaccina la centrele de vaccinare la care sunt arondate, fără programare în platforma informatică, cu condiția ca angajatorul să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore anterior datei la care angajații doresc să se vaccineze și să pună la dispoziția centrului de vaccinare lista nominală a respectivilor angajați, tocmai pentru a se putea confirma prezenţa la vaccinare și a se estima necesarul de vaccinuri pentru a asigura vaccinarea acestor persoane”, a subliniat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Etichete: dr. Valeriu Gheorghiţă Valeriu Gheorghiță vaccinare medici vaccinare personal medical vaccin covid vaccin covid-19 vaccinare covid-19 vaccinare covid romani vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.