Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 100 de cazuri de gripă, confirmate de la începutul sezonului

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 9 ianuarie 2020, ora 14:23

Până la data de 5 ianuarie, un număr de 1.400.723 persoane, din grupele la risc, au fost vaccinate antigripal cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile informează că în săptămâna 30 decembrie 2019 - 5 ianuarie 2020, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 39.657, cu 25.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (52.991) şi cu 5.8% mai mic comparativ cu cel din săptămână anterioară (42.117).

Conform sursei citate, au fost raportate, la nivel național, 487 cazuri de gripă clinică, mai multe comparativ cu cele raportate în aceeași perioadă a anului trecut (349 cazuri).

De asemenea, au fost raportate 7 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), cu 1 mai mult față de aceeași perioadă a sezonului precedent. Mai mult, în această perioadă nu a fost comunicat niciun deces nou confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate 114 cazuri de gripă:
13 cazuri de gripă cu virus AH1, 11 cazuri de gripă cu virus AH3, 14 cazuri gripă A nesubtipat, 76 cazuri gripă cu virus B.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: gripa ministerul sănătății vaccin antigripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC