Newsflash
Știri

Peste 1.000 de ambulanţe vor fi achiziţionate în perioada care urmează

de Dorina Novac - iul. 29 2022
Peste 1.000 de ambulanţe vor fi achiziţionate în perioada care urmează

Un număr de 1.200 de ambulanţe vor fi achiziţionate în perioada care urmează, mare parte dintre acestea fiind destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă, a anunțat şeful DSU, Raed Arafat, cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a Ambulanţei.

DSU ambulante

„Pentru că vorbim de evoluție și consolidarea sistemului integrat de urgență, în perioada care urmează, printr-un proiect derulat prin finanțare europeană (prin IGSU al MAI), 1200 de ambulanțe vor fi achiziționate, mare parte dintre acestea fiind destinate Serviciilor Publice de Ambulanță. Acestea se vor adăuga celor 821 de ambulanțe deja achiziționate și predate în ultimii ani colegilor de la Ambulanță”, a menționat dr. Raed Arafat.

Citește și: Deficitul de personal de la serviciul de ambulanță este enorm

Totodată, 700 de ambulanțieri și conducători auto vor intra în perioada următoare într-un program de pregătire în conducere preventivă, cursurile fiind finanțate din fonduri europene.

„Fiind vorba despre pregătire, un punct esențial în îndeplinirea obiectivului nostru de a oferi servicii de calitate cetățenilor l-a constituit formarea/atestarea în medicina de urgentă, (proiect derulat de IGSU din cadrul MAI) a celor 1.500 de asistenți medicali din cadrul structurilor de primiri urgente și a serviciilor publice de ambulanță”, a subliniat șeful DSU.

De asemenea, potrivit acestuia, un alt element important din activitatea DSU, cu importanță în creșterea nivelului de pregătire al personalului din serviciile de ambulanță este reprezentat de dezvoltarea noii curricule de formare a programului de atestat pentru asistenții medicali și a cursurilor din noua curriculă de formare.

„Departamentul pentru Situații de Urgență, fiind structura care coordonează operațional Serviciile de Ambulanță din România, a făcut pași concreți și palpabili în vederea continuării îndeplinirii obiectivelor propuse încă de la înființare, în 2014, orientate cu precădere pe linie legislativă, dotări, pregătirea personalului de intervenție etc.. De-a lungul timpului, o parte din aceste obiective au fost atinse, iar altele sunt în curs de realizare, tocmai în ideea de a crește din punct de vedere calitativ sistemul de urgență”, a mai menționat șeful DSU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe