Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 1.200 de neurologi, de pe patru continente, într-un regal al cercetării ştiinţifice medicale

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 11 iulie 2022, ora 17:21

Trei evenimente academice din domeniul cercetării ştiinţifice neurologice vor reuni peste 1.200 de medici neurologi şi cercetători ştiinţifici de top din 20 de ţări, de pe patru continente.

Peste 1.200 de medici neurologi și cercetători științifici din 20 de țări, participă, în perioada 8-12 iulie, la trei evenimente academice din domeniul cercetării ştiinţifice neurologice: a-V-a ediţie a Cursului Internațional dedicat Bolilor Neurologice Rare, Perspective Psihiatrice în Bolile Neurocognitive şi cea de-a –XVII-a manifestare a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie.

neurologie

„Manifestările ştiinţifice, ce se vor derula simultan în mediul online, se vor bucura de prezenţa unora dintre cei mai redutabili profesori şi cercetători ştiinţifici din domeniul neurologiei care vor prezenta cele mai recente noutăţi apărute la nivel mondial în această vastă specialitate medicală”, se arată într-un comunicat.

Triplul eveniment ştiinţific este organizat de către Fundaţia Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) împreună cu Societatea de Neurologie din România (SNR) şi Academia de Ştiinţe Medicale din România, precum şi un consorţiu internaţional de universităţi, sub egida Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR) şi a Federaţiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR).

Intrată, de ani buni, în ierarhia evenimentelor mondiale de specialitate, manifestarea ştiinţifică medicală anuală, Şcoala Internaţională de Vară de Neurologie atinge, în 2022, noi recorduri atât din punct de vedere al numărului de participanţi, al lectorilor, cât şi al lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate.

Mai mult, anul acesta, în cadrul acestei ample manifestări se vor derula, simultan, şi alte două evenimente de maximă importanţă pentru cercetarea ştiinţifică medicală: Cursului Internaţional dedicat Bolilor Neurologice Rare şi Perspective Psihiatrice în Bolile Neurocognitive.

„Astfel, dacă luăm în calcul perioada, reputaţia speakerilor şi amploarea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi dezbătute în cadrul celor trei evenimente de top, putem configura un adevărat regal al cercetării ştiinţifice medicale din domeniul neurologiei. Reprezentanţii de marcă ai marilor centre universitare din SUA, Filipine, Belarus, Rusia, Germania, Italia, Israel, UK, Suedia, Austria, Slovenia, Elveţia, Ungaria, Egipt, Olanda, Ucraina, Uzbekistan, Kazahtan, Republica Moldova şi România, vor aduce pe scena cercetării ştiinţifice medicale, cele mai recente descoperiri din domeniul al neurologiei”, se mai arată în comunicat.

Şi anul acesta, majoritatea sesiunilor inserate în programul ştiinţific vor avea un numitor comun şi anume: Neuroreabilitarea.

„Fie că discutăm despre trecerea unui pacient printr-un accident vascular cerebral, fie prin alte afecţiuni neurologice precum boala Parkinson, boala Alzeihemer sau aşa numitele boli rare neurologice, pentru fiecare caz în parte se impune dezvoltarea şi implementarea unor procese terapeutice medicale complexe care compun în ansamblu ceea ce numim neuroreabilitare şi iată că, şi anul acesta, această perspectivă neurologică privind îmbunătăţirea substanţială a calităţii vieţii acestor pacienţi reuneşte, în număr record, preocupările a peste 1.200 de neurologi din întreaga lume” a declarat organizatorul şi coordonatorul acestui maraton ştiinţific prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedintele SSNN şi al EFNRS.

Etichete: medici neurologi cercetatori stiintifici Neurologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC