Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 150.000 de vaccinări împotriva COVID-19, în Sectorul 6

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 19 ianuarie 2022, ora 11:12

Peste 150.000 de vaccinări împotriva COVID-19 au avut loc în primul an de la debutul campaniei de vaccinare, în Sectorul 6.

centre de vaccinare

„Astăzi, 19 ianuarie, se împlinește un an de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, pe raza Sectorului 6. În tot acest timp, au avut loc peste 150.000 de vaccinări în cele trei centre (...)”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, 93.264 vaccinări au fost făcute la Centrul de Vaccinare Mihai Eminescu și 41.735 vaccinări la Centrul de Vaccinare Drumul Taberei.

De asemenea, în perioada 17 mai – 30 septembrie 2021, în parcarea Plaza România a funcționat un al treilea centru de vaccinare, de tip drive-thru, în cadrul căruia au fost efectuate 14.877 vaccinări.

Au fost puse la dispoziția cetățenilor serurile Pfizer (toate cele trei doze), Moderna (două doze) și Johnson & Johnson (o doză).

Sub coordonarea autorităţilor locale funcţionează două centre de vaccinare unde cetăţenii se pot imuniza cu Pfizer sau Johnson&Johnson:

Centrul de vaccinare „Drumul Taberei” din Aleea Lunca Cernei nr. 6 A şi Centrul de vaccinare „Clubul Seniorilor Mihai Eminescu” din Calea Plevnei nr. 234, ambele cu program de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

„La activitatea de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+ ani) pentru administrarea serului Pfizer cu doza 1, doza 2 sau doza booster, sau a serului Johnson & Johnson cu doza 1 sau doza 2, conform recomandărilor medicale și dispozițiilor emise de autorități”, se mai arată în comunicat.

Începând cu 26 ianuarie 2022, în cadrul Centrului de Vaccinare Drumul Taberei se vor realiza vaccinări și pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Etichete: vaccinare impotriva COVID-19 campanie de vaccinare centre de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC