Newsflash
Știri

Peste 15.700 de reacţii adverse postvaccinale indezirabile de la debutul campaniei

de Dorina Novac - mai 25 2021
Peste 15.700 de reacţii adverse postvaccinale indezirabile de la debutul campaniei

Valeriu Gheorghiţă a anunțat că până la acest moment au fost raportate 15.778 de cazuri de reacţii adverse postvaccinale indezirabile de la debutul campaniei de vaccinare, ceea ce reprezintă o rată de raportare de 2,2 cazuri la 1.000 de doze administrate.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marți, într-o conferință de presă, că în săptămâna 17- 23 mai au fost raportate un număr total de 442 de reacții adverse, majoritatea (84%) raportate pe platforma Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

reacţii adverse

„Vârsta mediană a persoanelor care raportează reacții adverse a fost de 37 de ani și nu au fost raportate reacții adverse severe, majoritatea fiind reacții comune, obișnuite, locale sau generale, de tip febră, durere de cap, dureri musculare”, a explicat medicul militar.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a mai menţionat că în săptămâna 17 - 24 mai au fost 148 de echipe mobile operaţionale şi s-au vaccinat peste 10.762 de persoane. 

„Foarte probabil că în viitor numărul persoanelor vaccinate cu echipe mobile va crește și, tocmai de aceea, cred că în momentul acesta către acest tip de strategie se îndreaptă campania de vaccinare, este o experiență prin care au trecut și celelalte țări și era un moment, dacă vreți, anticipat, în care ne așteptam ca adresabilitatea persoanelor către centre fixe să se reducă, moment la care trebuie să creștem numărul de echipe care să se deplaseze în teritoriu și să asigure vaccinarea celor care își doresc, evident, să se vaccineze”, a adăugat Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe