Newsflash
Știri

Peste 207.000 de persoane și-au anulat programarea pentru vaccinul AstraZeneca

de Dorina Novac - apr. 7 2021
Peste 207.000 de persoane și-au anulat programarea pentru vaccinul AstraZeneca

O treime dintre persoanele programate la vaccinare cu serul de la AstraZeneca nu s-au prezentat, a anunțat președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghița.

Valeriu Gheorghiță a precizat marți, într-o conferință de presă, că din luna martie, de când au început aceste semnale de evenimente tromboembolice, până la acest moment au fost peste 207.000 de anulări în platformă.

vaccin astrazeneca

„Dintre persoanele programate, care şi-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de mii de persoane care nu s-au prezentat, care şi-au anulat programarea, ceea ce reprezintă 28% din cei care confirmaseră programarea. Da, este un procent mare. Avem aproape 1/3 dintre persoanele programate care nu s-au prezentat”, a menționat medicul militar.

Acesta a mai subliniat că în România nu au fost confirmate cazuri de tromboză de sinus venos cerebral asociate cu vaccinarea.

„Sunt cazuri, de altfel, extrem de rare, care merg de la o frecvență de la unu la 100 de mii, până la unu la un milion, în funcţie de numărul de cazuri raportate în fiecare ţară. Cred că trebuie să aşteptăm precizările Agenţiei Europene a Medicamentului, stabilirea frecvenței, stabilirea unui profil de risc şi, de asemenea, recomandările pe care, repet, cu toţii le aşteptăm”, a explicat Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe