Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 21.100 de persoane au fost vaccinate în cadrul maratonului organizat de MApN

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 13 mai 2021, ora 10:15

În cadrul maratonului de vaccinare organizat, în perioada 4-11 mai, în spitalele militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara s-au imunizat împotriva COVID-19 peste 21.100 de persoane.

În paralel, pe toată perioada maratonului de vaccinare al MApN, centrele de vaccinare ale spitalelor militare menționate au asigurat și vaccinarea persoanelor care au avut programare prin platformă, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

vaccin maraton centre mapn

Astfel:

 • la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr.Carol Davila”, din București, s-au vaccinat 3.863 de persoane (dintre care 1.071 pe timp de noapte),
 • la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov – 3.519 persoane (554 pe timp de noapte),
 • la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca s-au vaccinat 3.402 persoane (dintre care 821 pe timp de noapte),
 • la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța – 2.687 persoane (530 noaptea),
 • la Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova s-au imunizat 3.266 de persoane (dintre care 619 noaptea),
 • la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. I. Czihac” din Iași s-au vaccinat 1.560 de persoane (600 noaptea),
 • iar la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara – 2.885 persoane (569 pe timp de noapte).

MApN reamintește că, din 8 mai, vaccinarea fără programare prealabilă în platforma electronică a fost extinsă în toate cele 11 spitale militare din țară (București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara).

Astfel, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, persoanele cu vârsta peste 60 de ani care doresc să se vaccineze se vor prezenta în respectivele centre până la ora 14.00, iar cele cu vârsta de până în 60 de ani, după ora 14.00 și până la terminarea programului normal de lucru.

„Imunizarea efectivă și timpul de așteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate”, mai precizează reprezentanții MApN.

Fotografie creată de Gustavo Fring, de la Pexels

Etichete: maraton de vaccinare mapn spitale militare vaccinare anti-COVID vaccinare anti-COVID-19 vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.