Newsflash
Știri

Peste 22 de tone de deşeuri din Grecia, oprite la frontieră

de L. Budin - mai 3 2022
Peste 22 de tone de deşeuri din Grecia, oprite la frontieră

Cantitatea de 22.400 kilograme de spărturi din plastic, încărcate din Grecia pentru o societate comercială din România, a fost oprită la PTF Giurgiu de autorităţile de mediu.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, un control specific, asupra unui mijloc de transport condus de către un cetăţean bulgar. Conform documentelor de însoţire a mărfii, camionul trebuia să fie încărcat cu deşeuri de sticlă de tip PET, informează Agerpres.

deseu-plastic

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Giurgiu, iar în urma verificărilor a fost constatat faptul că în mijlocul de transport se aflau 22.400 kilograme deşeuri compuse din spărturi din plastic, bucăţi din geam de plastic, încărcate din Grecia şi care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat emis marţi de ITPF Giurgiu.

Având în vedere neconcordanţa dintre marfa transportată şi documentele prezentate de către şofer, autorităţile de frontieră nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Raport : nivelul de metan în atmosferă a atins valori record

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe