Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 2,4 milioane de certificate digitale COVID au fost emise în România

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 7 septembrie 2021, ora 14:18

Andrei Baciu a anunțat că până la data de 7 septembrie au fost eliberate 2.405.801 certificate digitale europene privind COVID-19, dintre care 94,45% pentru a atesta vaccinarea.

Cu privire la vaccinarea la operatorii economici privaţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a menționat că până în acest moment un număr de 614 operatori privaţi au încheiat activitatea de imunizare, dintre care 93 din domeniul HoReCa.

certificat covid

„Această activitate continuă, în momentul de faţă fiind 53 de companii care sunt în continuare angrenate în această activitate. La fel Braşov, Alba şi Bihor, Cluj şi Sibiu sunt judeţele fruntaşe la acest capitol. În ideea de a merge mai aproape de oameni cu acțiuni specifice de vaccinare prin care să creștem accesibilitatea – vorbim de pieţe, târguri, parcări și așa mai departe – până la acest moment, cu acest tip de acțiuni au fost vaccinate 81.820 de persoane”, a explicat Andrei Baciu.

Acesta a subliniat că de la începutul campaniei de vaccinare și până în momentul de față au fost organizate peste 14.500 de misiuni de transport, peste 40.000 de persoane din cadrul MAI, din cadrul Poliției Române, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră și IGSU, la fel peste 10.300 de persoane din cadrul MApN, cu ajutorul a 4.700 mijloace tehnice.

„Cu privire la dozele de vaccin pe care România le-a recepționat până momentul de față, vorbim de 18.522. 449 de doze de vaccin în total, 11.595.149 de vaccinuri produse de BioNTech- Pfizer, 2.472.000 produse de Moderna, 3.374.000 de doze produse de AstraZeneca și, în final, 1.801.300 de doze produse de Johnson & Johnson”, a adăugat secretarul de stat.

Etichete: certificate digitale COVID vaccinare covid-19 campanie de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC