Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 30.000 de infecţii respiratorii acute, în săptămâna 4-10 ianuarie

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 15 ianuarie 2021, ora 11:48

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 30.513, cu 26,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică ( INSP), în săptămâna 4-10 ianuarie au fost raportate la nivel național 25 de cazuri de gripă clinică, comparativ cu 692 de cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

infectii respiratorii
Sursă imagine: Pixabay

„În săptămâna 4-10 ianuarie (S 01/2021), la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 30.513, cu 58,3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (73.257) și cu 26,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (24.187)”, informează INSP.

Citește și: MS: Vaccinarea antigripală, gratuită pentru întreaga populație

Sursa citată precizează că nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

Până la data de 10 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.852.930 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Precizăm că Ministerul Sănătăţii extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populaţie, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc.

Etichete: insp gripa clinica infectii respiratorii virus gripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC