Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 31.000 de infecţii respiratorii acute, în săptămâna 25-31 ianuarie

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 5 februarie 2021, ora 13:25

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 31.259, cu 81,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică ( INSP), în săptămâna 25-31 ianuarie au fost raportate la nivel național 9 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 7.022 de cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

infectii respiratorii
Sursă imagine: Pixabay

„În săptămâna 25- 31 ianuarie (S 04/2021), la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 31.259, cu 81,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (171.081) și cu 0,9% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (30.969)”, informează INSP.

Sursa citată precizează că nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu   virus gripal. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă:

  • 1 caz gripă cu virus AH1
  • 1 caz gripă A nesubtipat
  • 2 cazuri gripă cu virus B.

Până la data de 31 ianuarie au fost vaccinate antigripal 2.078.077 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Etichete: gripa clinica insp infectii respiratorii virus gripal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.